Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини пресслужби ЗНУ / Новини / У Торговому коледжі відбулася науково-практична конференція

У Торговому коледжі відбулася науково-практична конференція

03.04.2015 13:30 Торговий коледж навчання

Представники спеціальності «Виробництво харчової продукції» під керівництвом їхнього викладача Ольги Муранець провели незвичну наукову-практичну конференцію, присвячену новим стравам із риби та морепродуктам.

У Торговому коледжі Запорізького національного університету великого значення надають інноваційному підходу до навчання студентів, прагнуть зацікавити їх, спонукати до вдосконаленні вмінь і навичок, показати, що найкращих результатів досягають ті фахівці, які творчо підходять до своєї професії.
Так, на конференції коледжу майбутні кухарі не лише розповіли гостям заходу про те, наскільки корисними і смачними є риба та морепродукти, але й вразили всіх, майстерно приготувавши шість нових рибних страв, автором яких є викладач коледжу Ольга Муранець.
За її словами, студенти творчо підійшли до справи, намагалися не лише ретельно відтворити рецепти, але й спробувати їх удосконалити. Так, у день конференції, коли страви готували на навчальній кухні, вони запропонували до фаршированої щуки з грибами додати кураги. До речі, саме ця, вдосконалена спільними зусиллями страва здобула найвищу оцінку експертів. Однак, не менш позитивні відгуки отримали й інші страви студентів: «Ластівчине гніздо», риба, запечена по-хортицьки, капустяні конвертики із рибою по-запорізьки тощо.
Ольга Муранець щиро радіє успіхам своїх студентів: «Бачили б ви, з яким захопленням працювали діти, готуючись до цього заходу! Якщо в людини є творчий вогник, на мою думку, його треба обов’язково роздмухувати», – поділилася вона своїми роздумами.
Не менш задоволеним тим, як пройшла конференція, залишився директор Торгового коледжу ЗНУ Олександр Олійник: «Більшість випускників за спеціальностями «Облік і аудит» та «Маркетинг» продовжують здобувати освіту і далі, найчастіше обираючи Запорізький національний університет. Популярністю серед роботодавців користуються і наші випускники – продавці продовольчих та непродовольчих товарів. Однак, «родзинкою» навчального закладу я вважаю спеціальність: «Технологія приготування їжі». Ми випускаємо не рядових кухарів, а спеціалістів середньої ланки: техніків-технологів. У Запоріжжі та в області в багатьох ресторанах і кав’ярнях наші випускники обіймають відповідальні посади. Після практики на другому курсі студенти часто приходять до мене із заявами про вільне відвідування, бо їм уже пропонують вигідне працевлаштування».

Торговий коледж

Схожі новини