Представники спеціальності «Виробництво харчової продукції» під керівництвом їхнього викладача Ольги Муранець провели незвичну наукову-практичну конференцію, присвячену новим стравам із риби та морепродуктам.
У Торговому коледжі Запорізького національного університету великого значення надають інноваційному підходу до навчання студентів, прагнуть зацікавити їх, спонукати до вдосконаленні вмінь і навичок, показати, що найкращих результатів досягають ті фахівці, які творчо підходять до своєї професії.
Так, на конференції коледжу майбутні кухарі не лише розповіли гостям заходу про те, наскільки корисними і смачними є риба та морепродукти, але й вразили всіх, майстерно приготувавши шість нових рибних страв, автором яких є викладач коледжу Ольга Муранець.
За її словами, студенти творчо підійшли до справи, намагалися не лише ретельно відтворити рецепти, але й спробувати їх удосконалити. Так, у день конференції, коли страви готували на навчальній кухні, вони запропонували до фаршированої щуки з грибами додати кураги. До речі, саме ця, вдосконалена спільними зусиллями страва здобула найвищу оцінку експертів. Однак, не менш позитивні відгуки отримали й інші страви студентів: «Ластівчине гніздо», риба, запечена по-хортицьки, капустяні конвертики із рибою по-запорізьки тощо.
Ольга Муранець щиро радіє успіхам своїх студентів: «Бачили б ви, з яким захопленням працювали діти, готуючись до цього заходу! Якщо в людини є творчий вогник, на мою думку, його треба обов’язково роздмухувати», – поділилася вона своїми роздумами.
Не менш задоволеним тим, як пройшла конференція, залишився директор Торгового коледжу ЗНУ Олександр Олійник: «Більшість випускників за спеціальностями «Облік і аудит» та «Маркетинг» продовжують здобувати освіту і далі, найчастіше обираючи Запорізький національний університет. Популярністю серед роботодавців користуються і наші випускники – продавці продовольчих та непродовольчих товарів. Однак, «родзинкою» навчального закладу я вважаю спеціальність: «Технологія приготування їжі». Ми випускаємо не рядових кухарів, а спеціалістів середньої ланки: техніків-технологів. У Запоріжжі та в області в багатьох ресторанах і кав’ярнях наші випускники обіймають відповідальні посади. Після практики на другому курсі студенти часто приходять до мене із заявами про вільне відвідування, бо їм уже пропонують вигідне працевлаштування».
Торговий коледж