Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини пресслужби ЗНУ / Новини / Сніданки, обіди та святкове меню пропонує комбінат громадського харчування ЗНУ

Сніданки, обіди та святкове меню пропонує комбінат громадського харчування ЗНУ

09.03.2016 11:34 Комбінат громадського харчування ЗНУ страви їдальня

На території студентського містечка ЗНУ працює комбінат громадського харчування відкритого типу, до складу якого входять будівля комплексу із трьома залами (велика зала для обідів з лінією роздачі, мала зала-кафе та студентський бар «Тетянин день»), а також 10 буфетів, які працюють на території навчальних корпусів. Протягом дня тут харчуються співробітники та студенти нашого вишу, а також гості та працівники розташованих поблизу підприємств та організацій. Вже багато років тут працюють повари-професіонали, а ціни є помірними порівняно з пунктами громадського харчування, які розташовані поблизу.

У меню їдальні, яке складається на кожен день, представлений широкий асортимент різноманітних страв: по кілька найменувань гарячих, м’ясних та рибних страв, гарнірів, салатів, різноманітна випічка (коржики, печиво, булочки, пиріжки, піца), серед відвідувачів неабиякою популярністю користуються млинці з начинкою тощо. У буфетах можна придбати легкий ланч, або швидко перекусити під час перерви між парами. Ціни в їдальні помірні. Наприклад, супи коштують від 4 до 12 гривень, салати – від 4,5 до 10 гривень, другі страви – від 10 до 20 гривень, гарніри – від 2,3 до 7 гривень, випічка – від 3 до 7 гривень, гарячі напої – від 2,35 до 5 гривень.
За день університетську їдальню відвідують близько 200 гостей. Після ремонту, який був зроблений силами рембудбригади АХЧ, до світлої й просторої зали із задоволенням приходять студенти, працівники та гості ЗНУ не лише з метою перекусити, а й просто зустрітися й поспілкуватися із друзями. Як повідомили працівники їдальні, тут можна зустріти й співробітників залізничного вокзалу «Запоріжжя – 2», районного відділення прокуратури, податкової інспекції тощо. Збираються тут відвідувачі і на свята: дні народження, ювілеї, конференції, святковий прийом іноземних гостей ЗНУ, фуршети, які часто проходять у приміщенні студентського бару «Тетянин день» тощо. Співробітники комбінату громадського харчування забезпечують і проведення фуршетів та кава-брейків, роботу буфетів у вихідні дні – під час проведення наукових конференцій, семінарів, студентських та учнівських заходів, які відбуваються у корпусах ЗНУ. Окрім того, на базі університетської їдальні відбуваються заходи, які організовують інші, поблизу розташовані, ВНЗ та організації. Роботу КГХ ЗНУ та обслуговування забезпечують загалом 33 кваліфікованих співробітники включно із працівниками буфетів.
Про перспективи роботи комбінату розповіла його директор Антоніна Шегера: «Їдальня працює з 8.00 до 17.00 години п’ять робочих днів на тиждень. Але ми маємо намір провести опитування серед студентів стосовно того, чи потрібно змінити цей графік і додати ще один робочий день – суботу, адже у цей день в університеті працює і навчається лише частина співробітників та студентів. А ще у наших планах – відремонтувати фасад будівлі, аби приваблювати не лише відвідувачів їдальні, а якомога більше замовників святкових заходів та комплексного обслуговування, адже ми також можемо працювати на виїзді – на замовлення, наприклад, як це робимо на території відокремлених структур ЗНУ (Торговий коледж ЗНУ, біостанція-профілакторій на о. Хортиця) тощо».
Відвідувачі закладу поділилися своїми враженнями від обслуговування та якості страв. Від початку поточного навчального року постійними відвідувачами університетської їдальні стали першокурсники Економіко-правничого коледжу Дар’я Царькова («Розробка програмного забезпечення») та Антон Чікірьов («Фізичне виховання»), адже у них є привід не лише смачно поснідати, а й провести час разом, поспілкуватися. Як зауважили студенти, тут вони часто бувають із друзями.
Постійною відвідувачкою їдальні є й секретар приймальні проректорів Анастасія Власенко. Вона вподобала традиції цього закладу й буває тут не лише у робочі дні, а задля зустрічей із друзями, проведення свят, зокрема днів народження тощо. «Я вдячна співробітникам їдальні за їхнє привітне ставлення і бажаю їм завжди високо тримати планку їхнього закладу», - зазначила вона.
Частим гостем у їдальні є і водій приміського маршрутного таксі Юрій Цепік. Він відзначає, що в «Тетяниному дні» його приваблюють не лише ціни, а й якість страв, які йому нагадують домашню кухню. А це досить важливий момент для людини його професії, що більшу частину дня перебуває далеко від рідної домівки.

Олена Хлистун

menyu-po-stolovoj.doc

Схожі новини