25 квітня на економічному факультеті ЗНУ відбулося чергове засідання представників першого академічного бізнес-інкубатора в Запорізькій області «БІ-Запоріжжя». На засіданні були присутні: декан економічного факультету, професор Алла Череп, директор бізнес-інкубатору «БІ-Запоріжжя» Олександр Череп, Голова наглядової Ради «БІ-Запоріжжя» Юрій Петраш та інкубанти – учасники програми сприяння підприємцям-початківцям.
Цього разу засідання відбулося не у форматі семінару, як попередні рази, а у вигляді екскурсії на виробництво. Учасники «БІ-Запоріжжя» мали можливість відвідати ТОВ «Урожай» в м. Запоріжжі. Його директор Олексій Пучков розповів гостям історію становлення підприємства в 90-ті рр. та його подальший розвиток. На ринку структура працює вже 21 рік. Спікер наголосив, що із самого початку ідея пекарні «Урожай» відрізнялася від інших. На перше місце було поставлено три принципи: «якість, дисципліна, творчість». На відміну від інших міні-пекарень, тут було відразу закуплено найкраще іспанське обладнання, запрошено висококваліфікованих фахівців-технологів. Підприємство відразу сфокусувалося на питанні контролю якості всього виробничого процесу – від закупівлі борошна до видачі і доставки продукції.
Після завершення цікавої розповіді інкубанти мали змогу поставити запитання, на які
Олексій Володимирович охоче відповідав. Питання були дуже різноманітні: екскурсантів цікавили чисельність працівників, організаційна структура управління підприємством, конкурентна боротьба, місця продажу готової продукції тощо.
Найбільше інкубантів вразила безпосередньо сама екскурсія. Вони відвідали всі цехи виробництва продукції. І навіть скуштували свіжовипечені круасани ТМ «Пан круасан».
Наприкінці заходу Олексій Володимирович ще раз нагадав правило свого успіху, а саме: «не боятися ризикувати». Інкубанти подякували організаторам і та колективу ТОВ «Урожай» за цікаву та змістовну екскурсію.
Економічний факультет