Стара версія
Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини прес-служби ЗНУ / Новини / У ЗНУ стартував проект студентської ради «Fresh food»

У ЗНУ стартував проект студентської ради «Fresh food»

У ЗНУ стартував проект студентської ради «Fresh food»
19.05.2016 15:44 Все Факультети Студрада соціальний сектор всі факультети проект здорове харчування

Соціальний сектор студентської ради Запорізького національного університету сьогодні, 19 травня, розпочав втілення в життя свого генерального цьогорічного проекту «Fresh food ZNU». Саме таким чином активісти органів студентського самоврядування прагнуть надати студентам можливість корисно харчуватися на території університету. Відтак, акцію вони провели задля популяризації правильного харчування серед студентів, плануючи вже восени встановити в студмістечку регулярно працюючий намет із продажу продуктів здорового харчування. Про це повідомила координатор проекту, голова соціального сектору студради ЗНУ Юлія Порада. Перші стартові два намети працювали сьогодні на площі між 2 та 6 навчальними корпусами. Їх змогли відвідати студенти кожного факультету, коледжів, їхні викладачі та співробітники ЗНУ.

Варто відзначити, що власне самій ідеї «Fresh food ZNU» вже майже рік. Проте, втілити її в життя вдалося лише зараз. Почали студенти з того, що намагалися донести молоді заклики «Що ти їси?» (What do you eat?), «Дівчата обирають хлопців, які харчуються правильно», «На що ти готовий заради кохання?». Крім того, вони попередньо організували й інформаційну кампанію в групі «ВКонтакті»: https://vk.com/whatdoyoueat
Студенти готували яскраві пости з цікавими і простими рецептами, як-от апетитний смузі з ківі та банана. Чимало активістів студради взяли участь у численних передпроектних фотосесіях, зі світлин яких закликали молодь бути прихильниками здорового харчування та обирати саме такий спосіб життя.
Для першої акції, яка пройшла сьогодні з 11.00 до 14.30, організатори підготували, крім усього іншого, й дуже цікаве меню. Найбільшою популярністю із його позицій користувався фалафель, в основі рецепту якого – кульки із подрібненого нуту (чи бобів), іноді з додаванням квасолі, приправлені пряними травами. Ці кульки подавали в лаваші з овочами. Також учасники акції мали нагоду скуштувати салати: овочевий чи фруктовий, корисний бутерброд із сиром та зеленню. Всі страви були упаковані в пластиковий посуд із фірмовими наліпками «Fresh food ZNU». До речі, допомагали проекту представники рекламного агентства-типографії «Pandaprint», які забезпечили свято футболками з фірмовим принтом проекту.
Також одним із партнерів виступив Центр природнього харчування та оздоровлення "YaGoDa". Його представниці (випускниці ЗНУ Наталія Єфименко, факультет фізвиховання, та Ярослава Антоненко, ФСУ) також запропонували гостям заходу свої цікавинки: мексиканські хлібці, печиво «Їжак», імбірний пряник, бананове морозиво, пастила, квас, солодкі набори. Чималою популярністю користувалися й хлібці «Український борщ», які самі студенти назвали «пресованими смужечками борщу». До речі, всі ці продукти вони попередньо неодноразово тестували, щоб дібрати до меню найапетитніші позиції. Адже провідною метою проекту його організатори назвали завдання – розвіяти міф, що здорове харчування – це несмачно й нецікаво.
Координатор проекту Юлія Порада зазначила, що восени планується в університеті організувати роботу намету з продуктами здорового харчування, провести майстер-класи з основ правильного харчування. Зараз представники студради ведуть перемовини із адміністрацією вишу з цих питань, складають відповідне Положення, щоб юридично оформити ідею та закріпити стосунки з партнерами, постачальниками.
Найактивнішу участь у втіленні проекту в життя беруть: Антон Назаренко (ФСУ), Марія Пересипко (ФСУ), Катерина Тюпа (факультет СПП), Олександра Баркова (філологічний), Олена Межевська (юридичний), Тетяна Парпора (факультет журналістики). Також долучилися до акції й представники «ZNU-TV» та студентського журналу «MAGMA».
А ще до проекту приєдналися і деякі викладачі, наприклад Євгенія Калюжна (факультет СПП) пригостила учасників акції вівсяним печивом власного виробництва – з корицею та імбиром. Готувала його Євгенія Миколаївна зранку, тож молодь мала нагоду перекусити свіжою і корисною стравою.
Варто відзначити, що «Fresh food ZNU» – лише один із низки проектів запланованих соцсектором студради. Також до планів студентів входять: конференція з волонтерства та волонтерські дні в ЗНУ (навчання корисним навичкам, вивчення різних напрямків роботи, власних прав, благодійні дні, фотосушки, поїздки до шкіл-інтернатів, реабілітаційних центрів, суботники, дні здоров’я); висадка дерев на Хортиці, проект «Екологічний ZNU» (акції, збір макулатури, встановлення спецконтейнерів) та інші.
Одним із координаторів цих заходів виступатиме голова соцсектору студради ЗНУ. Нагадаємо, що Юлія Порада є студенткою ФІФ («Німецька мова та література»). Вона – член робочої групи Молодіжної міської ради із організації міських заходів, випускниця Consept School. Дівчина займалася організацію міського фестивалю «Spring Fest», фестивалю «Допоможемо героям», проектом «10 днів проти насильства», створенням волонтерського руху «Подаруй світло». Основним вектором роботи соціального сектору Студентської ради ЗНУ вона називає залучення студентів до соціальної та волонтерської діяльності та створення осередку активних і відповідальних студентів.

Марія Канцелярист

Схожі новини