Університет Вступнику Навчання Наука Міжнародна
діяльність
Студентське
самоврядування
Новини пресслужби ЗНУ / Новини / Комбінат громадського харчування вишу запрошує усіх смачно попоїсти

Комбінат громадського харчування вишу запрошує усіх смачно попоїсти

Комбінат громадського харчування вишу  запрошує усіх смачно попоїсти
20.09.2017 15:00 Все Головні новини Комбінат громадського харчування ЗНУ

Комбінат громадського харчування ЗНУ працює на базі вишу вже понад п’ятдесят років. Завдяки цій співпраці, для студентів, викладачів та співробітників університету створені всі умови для повноцінного харчування упродовж робочого тижня. Тут можна скуштувати комплексні обіди, гарячі й смачні «перші» та «другі» страви, купити випічку й різноманітні напої.

Така комплексна система громадського харчування – чи не єдина у нашому місті, яка працює на базі вищого навчального закладу. Її забезпечення відповідає всім вимогам, які передбачені Міністерством охорони здоров’я України, та стандартам здорового харчування.

Комбінат розташований між студентськими гуртожитками №№3 та 4 (вул. Залізнична, буд. 22а). Це – комплекс із кількома відділами, із яких на сьогодні працюють велика зала їдальні та дев’ять буфетів. Як і торік, Комбінат функціонує у наступному режимі: п’ять днів на тиждень з 8.00 до 17.00. На території всіх корпусів (окрім навчального корпусу №6) та у спортивно-оздоровчому комплексі університету розташовані буфети і тимчасова (у теплий період року) точка на майданчику між навчальними корпусами №№2 та 6, які також можна відвідати упродовж робочого тижня. Окрім того, буфет, що розміщується на першому поверсі навчального корпусу № 2, приймає відвідувачів, які навчаються і працюють по суботах, він діє з 8.00 до 16.00.

Специфікою харчування у буфетах є швидкий ланч або перекус у період між парами. Тут можна скуштувати піцу, пиріжки смажені або духові, безалкогольні гарячі та прохолодні напої, є також у продажу фасовані товари для десерту.

Окрім того, вже другий рік діє проект «Fresh food ZNU», який запропонував соціальний сектор студентської ради університету. Таким чином, представники університетської спільноти мають можливість також споживати здорову їжу (запечені страви, салати, вироби з гарбузу, смузі тощо), виготовлену за спеціальними рецептами зі свіжих та найбільш корисних для організму продуктів – без майонезу, трансгенних жирів та хімічних домішок – та розфасовану у спеціальну тару, що зберігає її властивості. Як повідомила директор комбінату Антоніна Шегера, асортимент страв, що пропонуються у рамках цього напряму роботи, нестандартний для системи громадського харчування і він постійно оновлюється.

Меню їдальні розробляється з урахуванням рекомендацій, що передбачені «Збірником рецептур національних страв та кулінарних виробів». Щотижня тут готують 10-11 «перших» страв (зі зміною по 3-4 страви на день), найбільшою популярністю з яких користуються борщ, солянка по-домашньому, суп із фрикаделями тощо. Серед близько двох десятків «других» страв, представлених у меню, найчастіше студенти замовляють печеню по-домашньому, курячу відбивну, тефтелі, рибні страви. Холодні страви та закуски складаються з 10 найменувань, зокрема із салатів та смажених овочів: залежно від сезону року їх готують з буряка, капусти, можна замовити «яйце під майонезом» тощо. Гостям запропонують сім різновидів гарячих та прохолодних напоїв (кава, чай, компоти, соки) та великий асортимент випічки.

Їдальня ЗНУ є комплексом громадського харчування відкритого типу, тому серед відвідувачів тут можна зустріти не тільки тих, хто працює, навчається в університеті чи мешкає у студентських гуртожитках, а також працівників розташованих поряд організацій та підприємств, водіїв транспортних засобів та інших. Ціни закладу вражають своєю демократичністю серед об’єктів громадського харчування ВНЗ та інших подібних їдалень міста. Цього року вартість комплексного обіду складає від 35 грн.

Відвідувачі повсякчас висловлюють вдячність співробітникам їдальні за смачні та корисні страви. А діти особливо полюбляють приготовлену її працівниками випічку. Після здійснених комплексних ремонтних робіт у приміщенні великої зали, гості приходять сюди не тільки перекусити, а й поспілкуватися із друзями, перепочити.

Цьому сприяє дбайливо створений інтер’єр, сучасна лінія роздачі, завдяки чому страви зберігаються теплими. А незабаром тут розпочнуть оновлювати обладнання кухні, надалі у планах керівництва – ремонт у студентській кав’ярні «Тетянин день» та відновлення її роботи.

Окрім того, співробітники їдальні забезпечують їжею різноманітні заходи, які відбуваються у ЗНУ або обслуговують на замовлення виїзні пункти харчування. За їхньою участю проходять перерви на кшталт «кава-брейк», фуршети під час конференцій та інших наукових подій, кількаденні заходи на базі біостанції-профілакторію, влітку кухарі університету працюють у їдальні спортивно-оздоровчого табору «Славутич». Днями оцінити їхню кулінарну майстерність змогли й учасники Всеукраїнської конференції «Проекти Творчого об’єднання ‘’Соняшник’’», які перебували у цей час у ЗНУ.

Студентів-першокурсників і тих, хто ще не відвідував комбінат, запрошуємо скористатися послугами університетської їдальні. Завітайте сюди разом із друзями і Ви станете постійними її гостями.

Переглянути меню можна тут:

 


Олена Хлистун

 

 

Схожі новини